Proiectul Centrul Social Helmut Schlottrer

Descriere proiect:

Proiectul „Să construim speranţe împreună”, derulat de Asociaţia Şansa Ta în comuna Bilciureşti, județul Dâmboviţa, a avut ca obiectiv continuarea educației pentru copiii din centrul social al comunității. Centrul găzduiește în medie 25 de copii, iar în perioada anului 2021/2022 au fost organizate diverse activități sociale și educaționale, subliniind importanța sprijinului comunitar și educativ.

Principalele realizări ale proiectului în cursul anului 2021/2022 includ:

1. Activități sociale și educaționale: S-au desfășurat diverse activități destinate dezvoltării sociale și educaționale a copiilor, promovând implicarea și participarea lor activă în diferite contexte.

2. Vizite de personalități și mediatizare: Centrul a avut onoarea să primească vizite de la oameni cu suflet mare din companii, firme, persoane fizice și chiar vedete precum Andreea Marin. Aceste evenimente au adus o mediatizare pozitivă în mass-media, contribuind la conștientizarea și sprijinirea proiectului.

3. Servicii sociale și consiliere psihologică: Copiilor li s-au oferit servicii sociale și consiliere psihologică, aducându-le sprijin și ajutor în diverse aspecte ale vieții lor.

4. Aniversarea zilei de naștere, tabere și excursii: S-au organizat evenimente speciale pentru aniversarea zilei de naștere a copiilor, iar aceștia au beneficiat și de tabere și excursii, oferindu-le experiențe memorabile și educative.

5. Meditații online cu profesori din Europa: Copiii au avut oportunitatea să participe la meditații online susținute de profesori din întreaga Europă, acoperind diferite domenii disciplinare și contribuind la dezvoltarea lor socio-educațională.

6. Masă caldă și sănătoasă: Copiilor li s-a oferit, în cadrul proiectului, o masă caldă și sănătoasă la prânz, contribuind la asigurarea necesarului alimentar.

Bugetul anual al proiectului în perioada pandemiei a fost de 20,000 de euro, cu o reducere de 50% față de anul precedent. În contextul acestei situații, se exprimă dorința de a atrage mai mulți sponsori pentru a asigura continuitatea și extinderea proiectului în anul 2021. Aceasta reprezintă o provocare importantă, dar și o oportunitate de a implica mai mulți susținători în cauza nobilă a educației și sprijinirii copiilor defavorizați.