Proiectul Zâmbetul Din Cutie

Descriere proiect:

Proiectul desfășurat în 16 județe din țară între 1 octombrie și 22 decembrie 2019 a avut ca principal scop mobilizarea a peste 14,000 de copii din București pentru a oferi cadouri de Crăciun altor 14,000 de copii extrem de săraci din cele 16 județe selectate pentru acel an. Prin această inițiativă, se urmărea să aducă bucurie și să ofere sprijin celor aflați în situații dificile în perioada sărbătorilor de iarnă.

Principalele obiective ale proiectului au inclus:

1. Mobilizarea copiilor din București: Prin implicarea a peste 14,000 de copii din capitală s-a dorit strângerea de cadouri pentru cei săraci din cele 16 județe vizate.

2. Concert umanitar „Zâmbetul din cutie”: Organizarea unui concert umanitar pentru a strânge fonduri și a aduce atenția publicului asupra cauzei.

3. Parteneriate publice/private: Implementarea proiectului s-a realizat prin colaborări cu diverse entități publice și private, inclusiv un parteneriat între Asociația Șansa Ta, Institutul Școlar al Municipiului București, Antena 1, Romaero Băneasa, TVR, și Muzeul Țăranului Român.

4. Colectarea a peste 14,000 de cutii: Implicarea a 65 de școli în proiect a condus la strângerea a peste 14,000 de cutii cu cadouri, realizate de către copiii implicați.

5. Mobilizarea companiilor și a mass-media: Prin implicarea activă a companiilor și mass-media, s-a asigurat sprijinul necesar pentru realizarea și promovarea proiectului la nivel național.

Acest proiect nu doar că a adus bucurie în viața copiilor defavorizați, dar și-a propus să consolideze solidaritatea în comunitate și să promoveze responsabilitatea socială în rândul copiilor și al companiilor implicate. Prin colaborarea cu diverse organizații și entități, s-a realizat o abordare complexă, având un impact semnificativ asupra numeroaselor comunități implicate în proiect.