Centrul social Helmut Schlotterer din Bilciuresti

0
2462

Povestea incepe de la Gabriel Ciobotaru, un tanar care a crescut intr-un centru de plasament, ce a infiintat Asociatia Sansa Ta, din dorinta de ajuta copiii aflati in  dificultate,  asa cum si el a fost ajutat.

Asociatia Sansa Ta este un ONG non-profit, care doreste sa promoveze prin proiecte sociale, educationale, sportive, dreptul la o viata mai buna pentru familiile cu copii aflate in situatiile de risc in vederea prevenirii abandonului familiar, scolar, marginalizare, integrare.

Visul lui de a face un Centru de copii s-a implinit partial. Centrul de copii din comuna Bilciuresti, judetul Dambovita, in prezent se afla in renovari, conform ISU. Trebuie refacuta toata sarpanta (acoperis). Pentru a finaliza renovarile Asociatia mai are nevoie de materiale de constructii, lavabila, placi Ridurit, paturi, etc.

Cine sunt beneficiarii centrului ?

Centrul  reprezinta o forma de suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate,  orfani, cu handicap, a caror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime. Asociatia Sansa Ta asigura, prin acest centru,  asistenta si protectie sociala, asistenta psihologica, consiliere familiala, asistenta si ingrijire medicala, educatie scolara.

Care sunt serviciile pe care le oferim?

1)  Serviciul educational – Centrul  ofera copiilor numeroase oportunitati de invatare, inclusiv de dezvoltare a deprinderilor de viata independenta, care sunt planificate de personalul de specialitate si se desfasoara in conformitate cu programa scolara a Ministerului Educatiei. Activitatile educationale se desfasoara in cadrul serviciului educational si se refera la:
– elemente de aritmetica (simple operatii matematice);
– educatie plastica (modelaj, decupaj, confectionat, lipit, colorat);
– cantece, poezii;
– cunoasterea unor elemente de istorie, geografie, religie;
– cunoasterea si respectarea normelor de comportare in societate;

2)  Servicul de asistenta medicala si ingrijire – urmareste, prin activitatile desfasurate, asigurarea unei stari bune de sanatate a copilului si promovarea unui mod de viata sanatos. In cadrul acestui serviciu are loc indrumarea, sprijinirea si consilierea beneficiarilor in privinta problemelor de sanatate. Igiena si ingrijirea personala este atent monitorizata si au loc evaluari medicale periodice si in situatii de urgenta. Sunt monitorizate atent elementele ce tin de nutritie si dieta. Sunt asigurate materialele igienico-sanitare pentru uzul personal pentru fiecare copil, tinandu-se cont de particularitatile acestuia.

3) Serviciul de suport emotional si consiliere psihologica – Centrul  ofera parintilor consiliere si sprijin la cerere sau ori de cate ori considera personalul de specialitate ca este in beneficiul copilului si familiei sale. Serviciul de suport emotional si de consiliere psihologica este asigurat de psihologul centrului de zi. Consilierea psihologica presupune identificarea situatiilor de risc, a unor momente dificile din viata copilului sau a familiei acestuia si interventia in baza unui program personalizat si a unei fise psihologice.

4)  Serviciul de socializare si petrecere a timpului liber – Centrul  ofera copiilor activitati recreative si de socializare pentru a se realiza un echilibru intre activitatile de invatare si cele de relaxare si joc. Personalul educational elaboreaza programul activitatilor recreative si de socializare, inclusiv a perioadelor de somn si odihna, tinand cont de preferintele si particularitatile fiecarui copil.

 

Asociatia Sansa Ta este  infiintata in baza OG 26/2000 si a dobandit personalitatea juridica in anul 2011, fiind inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la Judecatoria Buftea, cu nr. 36 PJ/ 2011. Asociatia Sansa Ta este acreditata de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, inregistrat cu seria AF, nr. 000740/2014, sa acorde servicii sociale. Asociatia „Sansa Ta”  este operator de  date cu caracter personal din 2014 – ANSPDCP – cu nr. 32216.

Contact: CIOBOTARU GABRIEL, Numar de telefon: 0744910487
Beneficiar:   “Asociatia Sansa Ta”
Conturile  bancare deschise la BCR
CONT IN LEI           RO64RNCB0591123278690001
CONT IN EURO        RO37RNCB0591123278690002
CONT IN DOLARI    RO10RNCB0591123278690003
SWIFT: RNCB RO BU
Se poate dona si prin Pay Pal – la adresa de email asociatia_sansata@yahoo.com Email: asociatia_sansata@yahoo.com

Asociatia Sansa TA contract Sponsorizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here