Raport de activitate 2016
Imprimare

Raport de activitate

2016

Asociaţia “Sansa Ta” a obţinut personalitate juridică in anul 2011, presedinte asociatiei este d-nul Gabriel Ciobotaru, mai fac parte  voluntari, manageri de proiecte, contabilitate, echipa de consultanta, entuziasti si seriosi, fara de care activitatea nu ar putea sa se desfasoare.

Informatii despre misiunea, viziunea si scopul asociatiei, sponsorii, partenerii si voluntarii pot fi vizualizate pe site-ul: www.asociatiasansata.ro

Asociaţia “Sansa Ta” contribuie la mobilizarea principalilor actori locali în beneficiul comunitaţii. În acest sens, Asociaţia construieşte relaţii de succes între organizaţiile non-profit, companii şi cetăţeni, astfel încât să se sprijine reciproc şi să lucreze împreună pentru o comunitate cât mai înfloritoare, sanatoasa si mai buna.

Direcţii Strategice:
1. Dezvoltarea de servicii sociale
2. Implicarea comunităţii în acţiuni filantropice

Obiective Strategice
1.  Iniţierea de servicii sociale pentru familii cu copii şi tineri devaforizati, in special cei care parasesc sistemul de protectie sociala, persoane fara adapost.
2. Creşterea capacităţii Filantropiei de a furniza servicii sociale specializate beneficiarilor nostri

Asociaţia are urmatoarele categorii de personal:

Membrii: 30, suntem in curs de a primi 20 persoane - majoritatea tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani;
Voluntari: peste 250 persoane;
Colaboratori, parteneri: peste 80 persoane.

Majoritatea  activităţilor  asociaţiei sunt realizate în regim de voluntariat .

Având în vedere că asociaţia nu are o vechime foarte mare, politica internă a asociaţiei s-a orientat în primul rând în pregătirea resursei umane, prin participarea la diferite cursuri de specialitate, precum şi pe dezvoltarea organizaţională.

Pe parcursul anului 2016, Asociaţia “Sansa Ta” a desfăşurat activităţi cu caracter social in Bucuresti, Ilfov, Dambovita si in alte 15 judete din Romania, a continuat şi dezvoltat parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă si avem in lucru cereri de  finanţare pe diferite proiecte către diverşi finanţatori interni şi externi, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă.

Indicatori calitativi si cantitativi:
49 de persoane (membri si colaboratori) specializate pe anumite domenii;
Baza de date cu voluntarii  ONG-ului ;
Strategia  de dezvoltare a ONG-ului pentru perioada  2015-2020
Plan de implementare a Strategiei de Dezvoltare

La sfârsitul anului pentru care se face raportarea, s-a realizat imbunatatirea promovarii asociatiei pe pagina de facebook a asociatiei www.facebook.com/asociatiasansata.ro, depasind peste 5000 de prieteni care au dat like.

Tot pentru promovarea si mediatizarea activitatii ONG-lui s-au realizat materiale de promovare (materiale de promovare,  etc. Pentru o cat mai buna identificare a nevoilor comunității,  s-au facut cursuri de formare profesionala pentru beneficiarii asociatiei.

1. ”Sa Construim Sperante Impreuna”  (Sanse Egale pentru Fiecare)

In cadrul proiectului ,,Sa construim Sperante impreuna,, Asociatia Sansa Ta, a reusit sa achizitioneze un centru social in comuna Bilciuresti, judetul Dambovita.

Sau facut modernizari la noul centrul social, destinat copiilor defavorizati, in medie de 120 de beneficiari.

Pentru anul 2017, se lucreaza la finalizarea lucrariilor de moderinzare si licentiere a serviciilor sociale, tip centru de zi, unde vor primi o masa calda.

S-a realizat refacerea unei camere pentru o familie din Ploiesti cu 8 copii, schimbat, usa, zugravit, turnat sapa, mobilat.

S-a realizat un put pentru o familie cu 11 copii, in comuna Pantelimon.

Bugetul total al proiectului a fost de 90000 Euro.

2. ” Campania ”2% E randul tau sa oferi”

Scopul: Conştientizarea populaţie cu privire la reglementările codului fiscal.
- informarea contribuabililor despre facilitatea fiscala 2%
- colectarea de fonduri din impozitul datorat statului de către contribuabili
Beneficiari: persoane aflate in dificultate si care sunt in evidenta noastra. In prezent, avem 120 de familii pe care le sprijinim permanent;

Locul de desfasurare: Bucuresti – Ilfov, Dambovita.

Descrierea proiectului: in fiecare an, în perioada februarie - aprilie se desfasoara aceasta

campanie de informare a populaţiei cu privire la facilitatea fiscală de direcţionare a 2% din impozitul pe venit, datorat statului unor organisme care sunt stipulate în legislaţia de specialitate (ONG-uri, fundaţii, bisericii, companii, persoane fizice, juridice).

Perioada de derulare: februarie-aprilie 2016

3. Proiectul ” O Sansa Calda”

Scopul: Identificarea si mobilizarea celor care traiesc pe strada, susţinerea comunităţilor de oameni ai strazii (copii, tineri, batrani, familii cu copii).

Beneficiari: Persoanele fara adapost din Bucuresti si Ilfov

Linkul de mai jos, va ajuta sa vizionati cateva din imaginile campaniei  ,,O sansa calda,,.

Parteneri:  Scoala Mark Twin, scoala nr 17, persoane fizice si juridice, Asociatia Studentilor Amicus, RVS, Fundatia pentru Sanatate Orhideea Spa, Kaufland,  Restaurantul Potcoava, La Nicolai, IT Galxi, Antena 1, Pizza Hut,  Radio Romania Actualitati,  ISMB, Federatia Romana de Sport Corporatist, etc.

Locul de desfasurare:  Bucuresti, Gara de Nord – loc in care tranzitul de oameni este cel mai mare, vin oamenii cei mai saraci din toata tara.
Descrierea proiectului: colectarea de fonduri pentru realizarea de pachete si oferirea de hrana calda, pentru un numar de 500 de oameni ai starzii.
- S-au colectat alimente si haine de la companii si persoane fizice, prin mediatizare, si impreuna cu voluntarii au fost distribuite la peste 500 de persoane fara adapost.

Sa preparat peste 5000 de porti de mancare

Perioada de derulare:  ianuarie – noiembrie  2016

-          Achizitionarea unei ambulante sociale,

Bugetul proiectului: 8000 euro

4. Proiectul  “Tabara din Viata Ta”

Scopul: Dezvoltarea unor deprinderi de viata.

- sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia copiilor din centrele de plasament si din familii devaforizate, in vedere prevenirii abandonului scolar, dar si cresterea increderii in propiile forte, deprinderi de viata independenta;
- colectarea de fonduri pentru a trimite copiii din centrele de plasament in tabere de vara;

Beneficiari: 25 de copii - cazuri sociale si dintr-un  centru de plasament;
Parteneri:
- RINF, IT GALAXI,  FRATELI,COMPLEXUL MOECIU,  CONCELEX, Fundatia Pentru Sanatate ,,Orhideea Spa, Kaufland Romania, paradisul acvatic din Brasov, telecabina Sinaia.

Linkul de mai jos, va ajuta sa vizionati cateva din imaginile proiectului  ,,Tabara din viata ta,,.

Copii cu rezultate bune la invatatura au beneficiat de o tabara de vara pentru adolescenti; acestia provin din centrele de plasament sau familii sarace, avand astfel posibilitatea de a cunoaste oameni si locuri noi si fiind stimulati de a invata bine in continaure, pentru a fi inclusi in societate.
Perioada de derulare: 18-24 august 2016

In februarie 2016, 20 de copii au beneficiat de o tabara de iarna la Sinaia, cu sprijinul centrul de tineret Sinaia.

Beneficiari: 50 de copii; Bugetul proiectului: 4000 lei.

Proiectul ,, Fotografia Ta,,  a continuat si in 2016.

5 familii au avut sansa sa primeasca o  poza de familie, franturi de amintire de viata. Din cauza saraciei, exista oameni care nu au posibilitatea sa isi pastreze amintiri printate, o fotografie poate insemna viata si speranta pentru ei.

In parteneriat cu HP Romania, acest proiect aduce bucurie in multe familii sarace.

6. Proiectul “Bucuria Copilariei”

La acest proiect au beneficiat peste 700 de copii din familii devaforizate si din centre de plasament, de reeducare, scolii, case de cultura.

-          70 de copii au avut acces gratuti la parcul acvatic din Bucuresti “Water Park,” cu sprijinul RIN si la Terme Park;

-          30 de copii din centre de plasament familii defavorizate, in luna iulie 2016, au avut acces gratuit la Aventur Park din Cernica si Brasov;

-          Au fost dotate cu calculatoare in parteneriat cu Ateliere fara frontiere,   un centru social din Bilciuresti,  in prezent 60 de elevi, beneficiind de aceste echipamente,

-          30 de copii au beneficiat cu sprijinul primariei Buftea, de intrarea gratuita la Patinoar.

-          25  de copii au beneficiat de o zi la SPA cu sprijinul Orhideea Spa

Valoarea sponsorizarii a fost in valaore de 5000 euro.

7. Proiectul ,,Nimeni nu este perfect, dar o echipa poate fi”

Realizarea unei baze de date de voluntari intrucat ne dorim sa mobilizam cati mai multi voluntari pentru implementarea proiectelor noastre. In anul 2016 s-au inscris peste 100 de voluntari noi.

In anul 2016,  continua parteneriatele cu diferitele instituţii din municipiul Bucuresti si Ilfov pentru campania de voluntariat

8. Campania Zambetul din cutie

Acest proiect s-a derulat in 16 judete din tara, de la 1 octombrie la 22 decembrie 2016, avand  urmatoarele obiective:
• Mobilizare a peste 7000 de copii din Bucuresti, pentru a sprijini cu cadouri de Craciun peste 7000 de copii farte saraci din 16 judete ale tarii, selecate pentru 2016;

• Sustinerea unui concert umanitar in cadrul campaniei Zambetul din cutie;

• Parteneriate publice-private in vederea implementarii acestui proiect, prin intocmirea de protocoale (ex. Parteneriat intre Asociatia Sansa Ta si Institutul Scolar al Municipiului Bucuresti, Antena 1, Romaero Baneasa);

• Colectarea a peste 7000 de cutii de la copiii implicati in proiect din cele 45 de scolii si depozitarea acestora la Romaero Baneasa;

• Mobilizare companiilor si media, in vederea realizarii acestui proiect.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar a Municipiului Bucuresti, Muzeul Taranului Roman, Observator,  Orhideea Spa, primarii locale din cele 14 judete ale tarii,  IT Galaxi,  Federatia Romana de Sport  Corporatist, Kaufland Romania, Romaero Baneasa,  Magic FM, Pizza Hut, Asociatia Tiberius, Senatul Romaniei, etc.

9. Rechizite pentru viiotrul tau

Peste 400 de copii aflati in dificultate  au primit in anul 2016 rechizite scolare si haine. Dorim prin acest proiect, sa prevenim abandonul scolar din randul copiilor care nu isi permit sa isi cumpere rechizite.

10. Pentru o viata mai curata

Peste 50 de familii au primit produse de igiena personala si de casa, cu sprijinul oamenilor cu suflet.

3 copii au fost ajutati sa ajunga la consultati medicale gratuite la spitalul Grigore Alexandrescu, in vederea interventiilor chirugicale, famiilie ne avand posibilitatea de a merge cu ei la spital.

Bugetul proiectului: 2000 euro.

11. Adopta un copil la distanta

In cadrul acestui proiect 10 copii au avut sansa sa fie selectati pentru a beneficia de sprijin material din partea unor familii care ii ajuta la distanta.

12. Proiectul Cupa Sansa Ta

Conform parteneriatului cu Fundatia The Door, am efectuat activitatii sportive cat si educationale, au beneficiat de acest proiect 100 de copii din familii sarace si din centre de plasament.

2021

Cupa "Sansa Ta" prima editie a fost un succes, s-a desfăşurat în beneficiul copiilor din centrele de plasament şi din familii aflate în dificultate din Bucureşti, Ilfov si judeţul Dâmboviţa.

Partenerilor pentru sustinerea acestui eveniment.
Asociatia de Fotbal Corporatist,  Kaufland, IT Galaxi, Rinf,   Centrul The Door, Pizza Hut,  Tymbark,  Fundatia pentru Sanatate  Orhideea Spa,  Firma de trofee ,,Leonte,,,  Media: Antena 1,  comunicatedepresa.ro.

Prin acest eveniment, s-a dorit ca micuții din centrele de plasament și cei din familii nevoiașe să poată uita pentru o zi de greutăți și să se poată bucura de activități recreative împreună cu alți copii.

Nr de proiecte 2016: 12

Buget proiecte in valoare de aproximativ: 100.000 euro

Total beneficiari: 7000 persoane

Total beneficiari permanenti: 400

Multumim tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si voluntarilor pentru implicare!