Doneaza Online  

Suma Donata
Nume
Prenume
Tara
Organizatie
Oras
Adresa
E-mail
Telefon
Fax
 
Doneaza online
  • Register
Proiect Sanse Egale pentru Fiecare
PDF
Imprimare
Email

sansata


Motto:

,,IUBESTE-TI APROAPELE''Proiect Social

   ,,SA CONSTRUIM SPERANTE IMPREUNA’

-         2017    -

fd 1


 


1.Prezentare

Asociatia SANSA TA, este o organizatie non-guvernamentala, care doreste sa promoveze dreptul la o viata mai buna pentru copiii si tinerii care parasesc sau au parasit centrele de plasament din Romania.

Infiintata in baza OG 26/2000, Asociatia SANSA TA a dobandit personalitatea juridica in anul 2011, fiind inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la Judecatoria Buftea, cu nr. 36 PJ/ 07.07. 2011.


Viziunea noastra este sa creem principii sanatoase pentru dezvoltarea personalitatii individului, sa ajutam copiii si tinerii orfani sa se integreze in societate, sa-i invatam sa se pregateasca sa duca o viata independenta, bazata pe principii morale si sociale. Ne dorim sa contribuim la creearea unei lumi mai buna pentru tanara generatie, pentru ca fiecaruia sa ii fie respectate drepturile la o viata decenta, dezvoltare, responsabilitate sociala si morala.


Misiunea noastra este de a asigura tinerilor care apeleaza la serviciile “Sansa Ta” un plan de interventie individualizat, de reintegrare in societate, in dorinta de a-i ajuta sa devina resurse active ale societatii noastre.


Echipa SANSA TA este formata din oameni entuziasti si dedicati care isi doresc sa identifice nevoile reale ale societatii noastre si sa implementeze proiecte destinate unor categorii de persoane defavorizate (copii institutionalizati, tineri institutionalizati, persoane fara adapost, familii cu copii aflati in dificultate), astfel: consilier de orientare si formare profesionala, psiholog, manager de proiect, coordonatori de proiect, arhitect, proiectant, administratori care relationeaza cu partenerii si colaboratorii, etc.


Partneriate si Colaborari: Asociatia SANSA TA actioneaza in cadrul retelelor nationale si internationale care implica atat ONG-uri, cat si institutii guvernamentale si angajatori care activeaza in domeniul reintegrarii socio-profesionale (ex. companii, corporatii, Primaria orasului Buftea, etc.)


Domeniu: Social


,,SA CONSTRUIM SPERANTE IMPREUNA”


Tipul proiectului:

proiect social in parteneriat cu autoritatile publice si private locale, nationale si internationale;

Partener autoritate locala: Primaria Bilciuresti


Descrierea proiectului:

centru de zi si plasament pentru adapost social ce va cuprinde 12 locuri cazare si 40 de copii beneficiari centru de zi.


Locaţie: Bilciuresti, judetul Dambovita


Grupul tinta sau beneficiarii:

Copii si  tineri crescuti in orfelinate care parasesc centrele de plasament, si copii din famili defavorizate.

 

2. Justificarea proiectului:


Analiza problemei . Din punct de vedere statistic, in Romania, aproximativ 74.000 copii (dintr-un total de 4.600.000 copii sub 18 ani) se afla in ingrijirea statului, iar 26.599 copii sunt crescuti in orfelinate, cei mai multi cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani. Aproximativ 2000 de tineri parasesc anual centrele de plasament.

Asadar, un numar impresionant de tineri parasesc in Romania in fiecare an centrele de plasament in care au fost crescuti. Fara sa ne propunem sa analizam cauzele, observam ca marea majoritate a acestora nu au bine formate deprinderile si priceperile necesare unui trai independent, nu stiu sa comunice in mod adecvat, nu stiu sa isi gestioneze resursele, sa isi caute sau sa isi pastreze un loc de munca. Daca mai adaugam si faptul ca nu au un acoperis al lor, vom vedea ca dupa implinirea varstei de 18 ani, au sanse foarte mari de a ajunge in strada sau de a popula sistemul penitencar.

De aceea, se impune dezvoltarea unor programe care sa le ofere atat posibilitati de locuire cat si sprijin in dezvoltarea unor deprinderi de viata independente.


Solutia propusa. Asociatia Sansa Ta se dedica sa ofere suport copiilor si tinerilor dezavantajati pentru integrarea lor in societate. Obiectivul nostru este de a dezvolta servicii locative si sociale, care ofera posibilitatea tinerilor orfani sa se increada in propriile lor forte, reducand astfel dependenta fata de sistemul de asistenta sociala.

 

Un astfel de proiect a fost dificil de dezvoltat pana in prezent datorita costurilor materiale ridicate pe beneficiar pentru construirea unor locuinte, fie ele si modulare, precum si plata personalului implicat.

Pentru depăsirea unor astfel de dificultati, ne propunem, pe de o parte, mediatizarea acestuia catre publicul larg prin mass media – comunicate de presa, concerte de strangere de fonduri, astfel incat contributiile diversilor actori sa fie reduse, iar pe de alta parte implicarea personalului specialist sa fie pe baza de voluntariat.

De asemenea, tinerii vor fi implicati in desfasurarea activitatilor necesare ridicarii constructiilor in care vor locui, iar ulterior, daca isi vor putea permite, vor avea drept de cumparare a locuintei lor, la costurile de constructie, iar fondurile rezultate vor fi folosite pentru continuarea proiectului si cresterea numarului de beneficiari. Astfel, dorim ca proiectul “Sanse Egale pentru Fiecare” poate sa aiba continuitate si dupa anul 2018.

 

 

 

 

 

3. Postarea proiectului pe pagina de web a asociatiei. Activitate realizata (www.asociatiasansata.ro).

3.1 Organizarea unui concert de strangere de fonduri. (luna noiembrie 2018)

3.2. Buletine informative on-line, realizate si diseminate trimestrial la nivel regional si national

3.3. Realizarea si distribuirea a 500 de fluturasi de informare despre serviciile proiectului, 30 de afise de promovare a proiectului, bannere de promovare outdoor, calendare de promovare a proiectului.

3.4. Conferinta de presa finala la care vor participa reprezentatii autoritatilor locale, ONG-uri, institutii publice, lideri de opinie, voluntarii si beneficiarii proiectului.

3.5. Comunicate de presa la nivel regional si national pentru comunicarea rezultatelor proiectului.

3.6 Realizarea unei reviste a Asociatiei Sansa Ta.

Toate elementele de identitate vizuala vor avea sigla finantatorului.

 

  1. 4.Asigurarea desfasurarii proiectului in conditii optime, precum si asigurarea continuitatii acestuia (1 noiembrie 2014 – 31 ianuarie 2020, cu posibilitatea continuarii proiectului pentru cel putin trei ani de zile)

 4.1.Identificarea unui administrator pentru cladirea sociala

4.2.Stabilirea unor activitati de grup care sa mobilizeze beneficiarii proiectului in

vederea intretinerii adapostului social

4.3.Urmarirea integrarii tinerilor in activitati socio-profesionale si motivarea acestora

           sa-si cumpere locuintele sociale

 

 


                       

 7. Date de contact Asociatia SANSA TA

     Adresa: Str. Livezilor nr.12, Chiajna – Rosu, Ilfov

     Tel.: 0744910487

     Fax :+(40) 0318222457

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Numele persoanelor care au dreptul să reprezinte organizaţia si responsabilul de proiect:

Presedinte Asociatie SANSA TA: Gabriel  Ciobotaru 

           Manager de proiect Casiana Fometescu +(40)748070768 ,,Sanse Egale pentru Fiecare,,

          

 

 

 

Gala Oameni pentru Oameni a premiat câștigătorii celei de-a noua ediții pe data de 18 octombrie 2012, la Sky LoungeSole. Gala este evenimentul care recunoaște și premiază implicarea în comunitate prin alocarea tuturor tipurilor de resurse pe care le pun la dispoziție companii, organizații non-profit, voluntari sau donatori individuali.

 

Cele 80 de proiecte nominalizate în cadrul Galei au mobilizat resurse în valoare de peste 12 milioane de euro si 37 500 de ore de voluntariat.

Anul 2013 a fost un an mult mai dificil decât anteriorul pentru companii și organizații deopotrivă, însă consecvența implicării în comunitate a fost firul roșu care a reunit companii, organizații, voluntari și donatori individuali în cadrul Galei Oameni pentru Oameni și dorința acestora de a-și face cunoscute proiectele pentru a putea inspira și alte exemple de bună practică.

Gala Oameni pentru Oameni este un eveniment organizat de către Asociația pentru Relații Comunitare (www.arcromania.ro) și  Camera Americană de Comerț din România (www.amcham.ro). Sponsorul categoriei “Cea mai bună campanie de atragere de fonduri a unui ONG mic” din cadrul Galei a fost Banca Comercială Română. Partenerii media ai Galei au fost trustul Ringier: Viva, Unica, Libertatea si Avantaje, responsabilitatesociala.ro și Web Digital.

  • Fundraiserul voluntar al anului  Gabriel Ciobotaru, preşedintele Asociaţiei “Şansa Ta”, pentru proiectul “Să construim speranţe împreună – campania de Crăciun 2012″.

Anul trecut, s-au adunat peste 85.000 lei şi contribuţii în natură de peste 57.000 lei în beneficiul copiilor şi tinerilor ce părăsesc centrele de plasament; anul acesta este implicat în construirea unui adăpost social în oraşul Buftea pentru tinerii orfani pentru a-I ajuta sa se integreze mai usor in lume, sa isi urmeze studiile sau sa se angajeze, fara a avea grija zilei de maine.

 

 

Formular inscriere            Formular inscriere in format word


 

 
Scroll Up