Doneaza Online  

Suma Donata
Nume
Prenume
Tara
Organizatie
Oras
Adresa
E-mail
Telefon
Fax
 
Doneaza online
  • Register
Alături de copiii noştri
PDF
Imprimare
Email

 

 

577893 572356542823525 485590035 n

 

 

Într-o căsuţă mică şi dărăpănată, la periferia orasului Sinaia, şase fraţi ai familiei Burteanu îşi aşteaptă cuminţi părinţii, având grijă unii de alţii cu seriozitatea unor mici adulţi. Îmi spun că părinţii lor sunt plecaţi la cules de flori, din vânzarea cărora speră să poată cumpăra ceva de mâncare sau mai fac curat prin piata din localitate etc.

 

Aceasta este imaginea pe care am întâlnit-o într-unul din drumurile mele în judeţul Prahova/Sinaia. O familie numeroasă care trăieşte într-o căsuţă în care abia încap două paturi, o sobă clădită din pământ şi o măsuţă. Singura lor sursă de venit provine din alocaţiile copiilor şi nici măcar casa nu le aparţine în mod legal. Totodată, din pricina datoriilor mari la stat, nu pot primi ajutor social.

Părinţii încearcă să suplinească lipsa unui venit stabil prin munci ocazionale, agricole, însă astfel de oportunităţi sunt greu de găsit. Pentru că îşi doresc să îşi găsească un loc de muncă stabil şi să îşi păstreze copiii alături, au decis să apeleze la sprijinul Asociatiei Sansa Ta şi al autorităţilor locale.

Ca un prim pas, îi vom ajuta cu alimente şi cu orice este necesar pentru depăşirea acestei perioade critice din viaţa lor. Familia este extrem de recunoscătoare pentru ajutorul oferit de către Asociatia Sansa Ta şi vom lupta pentru ca ei să rămână împreună.

 

 
Scroll Up