Doneaza Online  

Suma Donata
Nume
Prenume
Tara
Organizatie
Oras
Adresa
E-mail
Telefon
Fax
 
Doneaza online
  • Register
Nu e nimeni ca mama
PDF
Imprimare
Email


 

Fiecare copil are o poveste de spus,fiecare dintre noi are propria poveste. Unii ţin aceste poveşti ascunse toată viaţa, altora poate le place să-şi împărtăşească trăirile cu alţii. Fiecare are o poveste de viaţă. Părinţii, copiii, tinerii pe care îi întâlnesc zi de zi îmi povestesc ceea ce trăiesc, ceea ce vor să schimbe, ceea ce îşi doresc, ceea ce regretă sau ceea ce ar dori să se întâmple cu viaţa lor.

 

 

clip image002

 

Florina Parancea are unsprezece copii pe care îi creşte cu greu alaturi de sotul ei: Andreea de 3 ani; Nicolas de 6 ani; Stefania de 4 ani; Mario de 3 ani Daniel, 2 ani, Bianca de 7 ani. După un şir parcă interminabil de greutăţi. Mama copiilor a hotărât să apeleze la Asociatia Sansa Ta pentru a-şi putea păstra copiii alături de ea şi pentru şansa de a le oferi o viaţă liniştită şi lipsită de griji.

Când i-am cunoscut, erau copleşiţi de greutăţi, iar sărăcia îşi pusese puternic amprenta asupra traiului lor de zi cu zi. Nu aveau o locuinţă a lor, stăteau temporar intr-un bloc de nefamilisti din Orasul Buftea, in niste conditii inumane, iar câţiva dintre copii nu aveau acte de identitate, ceea ce le limita accesul la servicii sociale de orice fel. Tatal copiilor nu reuşea nici să-şi găsească un loc de muncă, fiind nevoită să întreţină întreaga familie din alocaţiile copiilor.

 Asociatia Sansa Ta, împreună cu autorităţile locale, i-a ajutat să primeasca o noua locuinţă şi să achite costurile necesare întreţinerii acesteia până când Valentin, tatal copiilor, avea să-şi găsească un loc de muncă.

Una dintre priorităţi a fost şi eliberarea sau refacerea actelor de identitate ale copiilor, punerea in legalitate a actelor de casatorie. I-am înscris pe copii la un medic de familie, iar Nicolas şi Andreea au fost înscrişi la şcoală.

Alte forme de sprijin includ donaţii de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite, alimente, saltele, paturi, excursii, tabere, programe de educatie si consiliere.

Astăzi, familia Parancea e în cu totul alt loc decât era atunci când am cunoscut-o prima dată. În casa lor e un sentiment de armonie, iubire şi fericire. Copiii au rămas şi vor rămâne cu mama lor, iar o astfel de realizare ne bucură foarte mult de fiecare dată.

 
Scroll Up