Doneaza Online  

Suma Donata
Nume
Prenume
Tara
Organizatie
Oras
Adresa
E-mail
Telefon
Fax
 
Doneaza online
  • Register
PROIECT SOCIAL ,,PENTRU O VIATA CURATA”
PDF
Print
E-mail

curatatorie covoareAsociatia SANSA TA, doreste ca in parteneriat cu Primaria Orasului Buftea sa demareaza proiectul social “Pentru o Viata Curata”, in perioada 2014-2020.

Proiectul presupune infiintare unei spălătorii sociale in scopul ajutorarii familiilor nevoiase cu copii multi, care nu au posibilitati moderne de intretinere.

 

Obiectivele proiectului sunt multiple: o sanatate mai buna pentru copii si parinti prin prevenirea bolilor cauzate de o igiena necorespunzatoare, ajutor material pentru persoanele considerate „cazuri sociale”, prevenirea abandonular scolar, sprijin pentru integrarea copiilor si prevenirea discriminarii copiilor in scoli si gradinite pe motiv de igiena precara, etc.

Spalatoria sociala va fi amenajata intr-un spatiu furnizat prin generozitatea Primariei Buftea. Pentru inceput, vor beneficia de program 50 de familii din localitatea Buftea si imprejurimile acesteia.

 

Familiile care vor beneficia de acest program vor fi selectate riguros; echipa noastra de consilieri sociali va intocmi dosare sociale pentru fiecare familie in parte pentru a analiza situatia lor sociala. Pe langa asigurarea unei igiene corespunzatoare, prin acest program urmarim ca familiile nevoiase sa fie sprijinite prin consiliere pshiologica si sociala in scopul asigurarii educatiei in ceea ce priveste igiena si sanatatea. De asemenea, beneficiarii proiectului vor primi si bunuri materiale, precum lenjerie, haine, etc., prin contributia oamenilor darnici, cu suflet.

Pentru a veni in intampinarea acestor nevoi, Asociatia Sansa Ta impreuna cu sponsorii proiectului vor utila un spatiu aflat in localitatea Buftea cu 10 masini de spalat si 5 uscatoare semi-profesionale.

 

Ne dorim sa atragem companii sa sustina acest proiect de responsabilitate sociala, prin furnizarea/achizitionarea masinilor de spalat si uscat, precum si asigurarea necesarului de detergent pentru buna functionare a spalatoriei comunitare.

Asociatia SANSA TA, este o organizaţie non-guvernamentala, ce şi-a propus drept scop ajutorarea celor aflaţi în nevoie. Printre activitătile Asociatiei SANSA TA, proiectul “Pentru o Viata Curata” are drept scop acordarea unei sanse copiilor lipsiti de cele mai elementare resurse de curatenie.

Alatura-te proiectului! Pentru ca si tu poti oferi suport afectiv si material unui copil care invata sa fie curat. Poti sa te implici în proiect pentru ca impreuna sa putem darui speranta la o viata mai buna si mai curata, dar si la educatie in familie.

Ce trebuie să fac?

  • Fii voluntar pentru consilierea familiilor care beneficiaza de spalatoria sociala;
  • Doneaza haine, detergent, bani, pentru buna desfasurare a proiectului;
  • Daca ai o masina functionala de spalat si vrei sa iti iei alta noua, te asteptam sa o donezi pe cea veche.
  • Doneaza o suma cat de mica; fiecare banut poate construi sperante sa cumparam masini de spalat.

 De ce acest proiect?

,,Un copil curat, are sansa la o viata mai curata, o educatie mai sanatoasa”

În primul rând, pentru a oferi o raza de fericire si sanatate unor copii care nu cunosc latura unei famili curate. Copiii din familii foarte sarace care trăiesc în localităţi rurale, izolate au o situaţie financiară precară si au nevoie de acest sprijin.

Ne dorim sa fie o iniţitaivă constructiva

Spalatul hainelor si al lenjeriei este la fel de important ca spalatul mainilor si al corpului. Exista insa numeroase familii, adesea comunitati intregi, care nu au posibilitatea sa isi spele hainele in conditii civilizate, fie din lipsa banilor, fie din cauza conditiilor in care locuiesc: fara canalizare, apa curenta sau chiar curent electric.

Aceasta iniţiativa este benefică şi vine ca un un răspuns al societăţii civile, care se implică în viaţa copiilor saraci. 

Beneficiari: persoane provenite din comunitati defavorizate din orasul Buftea si comunele invecinate (Buciumeni, Flamanzeni, Atarnati), familii nevoiase care nu au masini de spalat, nu au apa curenta sau bani de detergent, persoane fara adapost.

Scopul proiectului:

  • Imbunatatirea conditiilor de igiena in comunitati sarace
  • Scaderea riscului de imbolnavire datorat lipsei de igiena a hainelor
  • Sprijin pentru integrarea copiilor si prevenirea discriminarii copiilor in scoli si gradinite pe motiv de igiena precara
  • Sprijin pentru femeile din comunitatile sarace, carora cel mai adesea le revine rolul de a spala hainele membrilor familiei

In functie de succesul pe care il va avea proiectul pilot, Aspciatia Sansa Ta, intentioneaza sa extinda proiectul si sa deschida mai multe astfel de spalatorii in judetul Ilfov, si in alte localitati, in functie de nevoile fiecarei zone.

Date de contact Asociatia SANSA TA

Tel./Fax: 031 82 22 457 ; 0744910487

 

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it "> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , www.asociatiasansata.ro

 

 

Presedinte: Gabriel Ciobotaru

 
Scroll Up