Raport de activitate 2017

Asociaţia Şansa Ta

Raport de activitate

CLICK AICI PENTRU A VEDEA RAPORTUL COMPLET IN FORMAT PDF

Asociaţia “Şansa Ta” a obţinut personalitate juridică în anul 2011. Preşedintele asociaţiei este Gabriel Ciobotaru, iar din echipă mai fac parte voluntari, manageri de proiecte, experţi contabili şi consultanţi, entuziaşti şi serioşi, fără de care activitatea nu ar putea să se desfăşoare.

Informaţii despre misiunea, viziunea şi scopul asociaţiei, sponsorii, partenerii şi voluntarii pot fi vizualizate pe site-ul: www.asociatiasansata.ro

Asociaţia “Şansa Ta” contribuie la mobilizarea principalilor actori locali în beneficiul comunităţii. În acest sens, Asociaţia construieşte relaţii de succes între organizaţiile non-profit, companii şi cetăţeni, astfel încât să se sprijine reciproc şi să lucreze împreună pentru o comunitate cât mai înfloritoare, sănătoasă şi mai bună.

Direcţii strategice:
1. Dezvoltarea de servicii sociale;
2. Implicarea comunităţii în acţiuni filantropice.

Obiective strategice:
1. Iniţierea de servicii sociale pentru familii cu copii şi tineri devaforizaţi, în special pentru cei care părăsesc sistemul de protecţie socială şi persoane fără adăpost.
2. Creşterea capacităţii Filantropiei de a furniza servicii sociale specializate beneficiarilor noştri.

Asociaţia are următoarele categorii de personal:

Membrii: 30 - suntem în curs de a primi 20 persoane, majoritatea tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani;
Voluntari: peste 250 de persoane;
Colaboratori, parteneri: peste 80 de persoane.

Majoritatea activităţilor asociaţiei sunt realizate în regim de voluntariat.

Având în vedere că asociaţia nu are o vechime foarte mare, politica internă a asociaţiei s-a orientat în primul rând în pregătirea resursei umane, prin participarea la diferite cursuri de specialitate, precum şi pe dezvoltarea organizaţională.

Pe parcursul anului 2017, Asociaţia “Şansa Ta” a desfăşurat activităţi cu caracter social în Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa şi în alte 15 judeţe din România, a continuat şi dezvoltat parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă şi are în lucru cereri de finanţare pe diferite proiecte, către diverşi finanţatori interni şi externi.

Indicatori calitativi şi cantitativi:
49 de persoane (membri şi colaboratori) specializate pe anumite domenii;
Baza de date cu voluntarii ONG-ului ;
Strategia  de dezvoltare a ONG-ului pentru perioada 2015-2020;
Plan de implementare a strategiei de dezvoltare.

La sfârşitul anului pentru care se face raportarea, s-a realizat îmbunătăţirea promovării asociaţiei pe pagina de Facebook www.facebook.com/asociatiasansata.ro, depăşind peste 5600 de prieteni care au dat Like şi redactarea unei reviste de promovare.

1. ”Să Construim Speranţe Împreună”  (Şanse Egale pentru Fiecare)

În cadrul proiectului ,,Să construim speranţe împreună”, Asociaţia Şansa Ta a reuşit să continue investiţiile pentru activităţile la centru social pentru copii din comuna Bilciureşti, judetul Dâmboviţa: enovarea şi dotarea bucătăriei centrului, renovarea băilor, holului şi a camerelor anexe.

S-au făcut modernizări la noul centrul social, destinat copiilor defavorizaţi (în medie 120 de beneficiari).

În cursul anului 2017, au fost organizate mai multe activităţi sociale şi educaţionale şi am primit vizita anumitor oameni cu suflet mare din companii, firme şi persoane fizice.

Pentru anul 2018, lucrăm la continuarea lucrărilor de moderinzare la acoperiş, la curtea centrului şi la licenţierea serviciilor sociale, tip centru de zi, unde copiii vor primi o masă caldă şi acces la educaţie.

În cadrul acestui proiect, au fost dotate cu mobilă casele a 10 familii cu copii, din medii defavorizate.

Bugetul total al proiectului a fost de 30.000 euro.

2. Campania ”2% E rândul tău să oferi”

Scopul: Conştientizare, la nivelul populaţiei, a reglementărilor codului fiscal.

- informarea contribuabililor despre facilitatea fiscala 2%;
- colectarea de fonduri din impozitul datorat statului de către contribuabili.

Beneficiari: persoane aflate în dificultate şi persoane care sunt în evidenţa noastră. În prezent, avem 120 de familii pe care le sprijinim permanent.

Locul de desfăşurare: Bucureşti - Ilfov, Dâmboviţa.

În fiecare an, în perioada februarie – aprilie, se desfăşoară această campanie de informare a populaţiei cu privire la facilitatea fiscală de direcţionare a 2% din impozitul pe venit, datorat statului unor organisme care sunt stipulate în legislaţia de specialitate (ONG-uri, fundaţii, bisericii, companii, persoane fizice, juridice).

Perioada de derulare: februarie-aprilie 2017

3. Proiectul ” O Şansă Caldă”

Scopul: Identificarea şi mobilizarea celor care trăiesc pe stradă, susţinerea comunităţilor de oameni ai străzii (copii, tineri, bătrâni, familii cu copii).

Beneficiari: Persoanele fără adăpost din Bucureşti şi Ilfov

Puteţi viziona la linkul de mai jos câteva din imaginile campaniei “O Şansă Caldă”:

Parteneri: Persoane fizice şi juridice, Asociatia Studenţilor Amicus, RVS, Ospătăria de Sus, Kaufland România, Restaurantul Potcoava, La Cantine de Nicolai, IT Galaxy, Antena 1, Pizza Hut, Radio România Actualităţi, ISMB, Viatrend etc.

Locul de desfăşurare: Bucureşti, Gara de Nord – locul în care tranzitul de oameni este cel mai mare şi unde vin oamenii cei mai săraci din toată ţara.

Descrierea proiectului: colectarea de fonduri pentru realizarea de pachete şi oferirea de hrană caldă, pentru un număr de 500 de oameni ai străzii, însumând peste 40.000 de porţii de hrană.

S-au colectat alimente şi haine de la companii şi persoane fizice, prin mediatizare şi împreună cu voluntarii, şi au fost distribuite la peste 300 de persoane fără adăpost şi famili cu copii aflate în dificultate.

Perioada de derulare:  ianuarie - decembrie 2017

Bugetul proiectului: 9000 euro

4. Proiectul “Tabara din Viaţa Ta”

Scopul: Dezvoltarea unor deprinderi de viaţă

- sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia copiilor din centrele de plasament şi din familii devaforizate, în vederea prevenirii abandonului şcolar, dar şi creşterii încrederii în propriile forţe prin crearea unor deprinderi de viaţă independentă;
- colectarea de fonduri pentru a trimite copiii din centrele de plasament în tabere de vară;

Beneficiari: 25 de copii - cazuri sociale şi copii dintr-un centru de plasament;

Parteneri: IT Galaxy, Fratelli, Complexul Moeciu, Fundaţia Pentru Sănătate Orhideea Spa, Kaufland România, Paradisul acvatic din Braşov, Telecabina Sinaia, Hotelul Majestic din Olimp, Casa Ceauşu.

Puteţi viziona mai multe imagini din proiectul “Tabăra din viaţa ta” la linkul de mai jos:

Copiii cu rezultate bune la învăţătură au beneficiat de o tabără de vară pentru adolescenţi; aceştia provin din centrele de plasament sau din familii sarace, având astfel posibilitatea de a cunoaşte oameni şi locuri noi şi fiind stimulaţi să înveţe bine în continuare, pentru a fi incluşi în societate.

Perioada de derulare: 18 - 24 august 2017

În februarie 2017, 20 de copii au beneficiat de o tabără de iarnă la Casa Ceauşu.

Beneficiari: 50 de copii;

Bugetul proiectului: 6000 lei.

Proiectul “Fotografia Ta” a continuat şi în 2017.

Patru familii au avut şansa să primească o poză de familie, frânturi de amintiri din viaţă. Din cauza sărăciei, există oameni care nu au posibilitatea să îşi păstreze amintiri printate, aşa că o fotografie poate însemna viaţă şi speranţă pentru ei.

6. Proiectul “Bucuria Copilăriei”

La acest proiect au beneficiat peste 700 de copii din familii devaforizate şi din centre de plasament, de reeducare, şcoli şi case de cultura.

-          80 de copii au avut acces gratuit la parcul acvatic din Bucureşti “Water Park,” cu sprijinul RIN şi la Terme Park;

-          30 de copii din centrele de plasament şi din familii defavorizate, în luna iulie 2017, au avut acces gratuit la Aventura Park din Cernica şi Braşov;

-          Centrul social din Bilciureşti a fost dotat cu calculatoare, în parteneriat cu Ateliere Fără Frontiere. În prezent, 60 de elevi beneficiază de aceste echipamente.

-

-          30 de copii au beneficiat, cu sprijinul primăriei Buftea, de intrare gratuită la patinoar.

-          25 de copii au beneficiat de o zi la spa cu sprijinul Orhideea Spa.

Valoarea sponsorizării a fost în valoare de 5000 euro.

7. Proiectul ,,Nimeni nu este perfect, dar o echipă poate fi”

Vrem să realizăm o bază de date de voluntari, întrucât ne dorim să mobilizăm cât mai mulţi oameni pentru implementarea proiectelor noastre. În anul 2017, s-au înscris peste 60 de voluntari noi.

În anul 2017, continuă parteneriatele cu diferitele instituţii din municipiul Bucureşti şi Ilfov pentru campania de voluntariat.

8. Campania “Zâmbetul Din Cutie”

Acest proiect s-a derulat în 16 judeţe din ţară, de la 1 octombrie la 22 decembrie 2017, având următoarele obiective:

• Mobilizarea a peste 9000 de copii din Bucureşti, pentru a sprijini cu cadouri de Crăciun peste 9000 de copii foarte săraci din 16 judeţe ale ţării, selectate pentru 2017;

• Susţinerea unui concert umanitar în cadrul campaniei “Zâmbetul din cutie”;

• Parteneriate publice/private în vederea implementării acestui proiect, prin întocmirea de protocoale (Parteneriat între Asociaţia Şansa Ta şi Institutul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Antena 1, Romaero Băneasa, Muzeul Ţăranului Român);

• Colectarea a peste 9000 de cutii de la copiii implicaţi în proiect, din cele 55 de şcoli;

Mobilizarea companiilor şi a mass-media, în vederea realizării acestui proiect.

Printre instituţiile şcolare incluse în campania „Zâmbetul din cutie” se numără Colegiul Teoretic „Nicolae Iorga”, Colegiul Naţional „Octav Onicescu”, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”, The Lauder-Reut Educational Complex, Mark Twain International School, Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”, Colegiul de Arte „Dinu Lipatti”, Liceul „Jean Monnet”, Şcoala Nr. 11 „Ion Heliade”, Şcoala Nr. 17 „Pia Brătianu”, Şcoala „Federico Garcia Lorca”, Şcoala Nr. 58 „Petre Ghelmez”, Şcoala Nr. 75 „Leonardo da Vinci”, Şcoala Gimnazială Nr. 88 „Shanghai”, Şcolile nr. 31, 45, 49, 56, 64, 80, 81, 84, 85, 87, 195, 280, 307, Şcoala Bolintin Deal, Şcoala Cornetu, Şcoala Primară „Teddy Bear”, Şcoala Metropolitană ARC, Şcoala „Mihai Ionescu”, Grădiniţa Nr. 133, Grădiniţa Prikindel.

Sponsorii şi partenerii campaniei sunt: ISMB, Romaero, Kaufland România, Cazino Events & Production, Fundaţia pentru Sănătate Orhideea Spa, Pizza Hut, VM STUDIO – Servicii VIDEO & FOTO, Foto Fun Club, Federaţia Română de Sport Corporatist, IT Galaxy, Carbon Expert. Partener media: Magic FM.

9. “Rechizite Pentru Viitorul Tău”

Peste 300 de copii aflaţi în dificultate au primit în anul 2017 rechizite şcolare şi haine. Dorim prin acest proiect să prevenim abandonul şcolar în rândul copiilor care nu îşi permit să îşi cumpere rechizite.

10. “Pentru O Viaţă Mai Curată”

Peste 30 de familii au primit produse de igienă personală şi de îngrijire a casei, cu sprijinul oamenilor cu suflet.

Bugetul proiectului: 500 euro.

11. “Adoptă Un Copil La Distanţă”

În cadrul acestui proiect, opt copii au avut şansa să fie selectaţi pentru a beneficia de sprijin material din partea unor familii care îi ajută de la distanţă.

12. Proiectul “Cupa Şansa Ta”

Conform parteneriatului cu Fundaţia The Door, am efectuat activităţi sportive, cât şi educaţionale, de care au beneficiat 100 de copii din familii sarace şi din centre de plasament.

Cupa "Şansa Ta", de la prima ediţie, a fost un success şi s-a desfăşurat în beneficiul copiilor din centrele de plasament şi din familii aflate în dificultate din Bucureşti, Ilfov şi judeţul Dâmboviţa.

Partenerii evenimentului: Asociaţia de Fotbal Corporatist, Kaufland România, IT Galaxy, Centrul The Door, Pizza Hut, Fundaţia pentru Sănătate Orhideea Spa, Firma de trofee “Leonte”.

Prin acest eveniment, ne-am propus ca micuții din centrele de plasament și cei din familii nevoiașe să poată uita pentru o zi de greutăți și să se poată bucura de activități recreative împreună cu alți copii.

13. Proiectul “Casa Hainelor - Îmbracă un suflet”

Aceste proiect pilot a fost implementat în oraşul Buftea, prin montarea unui container pentru colectarea de haine, care apoi sunt oferite familiilor cu copii din medii defavorizate.

Nr de proiecte 2017: 13

Buget proiecte în valoare de aproximativ 100.000 euro

Total beneficiari: 9000 de persoane

Total beneficiari permanenţi: 350

Mulţumim pentru implicare tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor şi voluntarilor!