Raport de activitate 2014

Asociatia Sansa Ta -  Raport de activitate 2014

Asociaţia “Sansa Ta” a obţinut personalitate juridică in anul 2011, presedinte asociatiei este d-nul Gabriel Ciobotaru, mai fac parte voluntari, manageri de proiecte, contabilitate, echipa de consultanta, entuziasti si seriosi, fara de care activitatea nu ar putea sa se desfasoare.

Informatii despre misiunea, viziunea si scopul asociatiei, sponsorii, partenerii si voluntarii pot fi vizualizate pe site-ul: www.asociatiasansata.ro

Asociaţia “Sansa Ta” contribuie la mobilizarea principalilor actori locali în beneficiul comunitaţii. În acest sens, Asociaţia construieşte relaţii de succes între organizaţiile non-profit, companii şi cetăţeni, astfel încât să se sprijine reciproc şi să lucreze împreună pentru o comunitate cât mai înfloritoare, sanatoasa si mai buna.

Direcţii Strategice:
1. Dezvoltarea de servicii sociale
2. Implicarea comunităţii în acţiuni filantropice

Obiective Strategice
1. Iniţierea de servicii sociale pentru familii cu copii şi tineri devaforizati, in special cei care parasesc sistemul de protectie sociala, persoane fara adapost.
2. Creşterea capacităţii Filantropiei de a furniza servicii sociale specializate beneficiarilor nostri

Asociaţia are urmatoarele categorii de personal:

Membrii: 6. Suntem in curs de a primi 20 persoane - majoritatea tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani;
Voluntari: peste 250 persoane;
Colaboratori, parteneri si sponsori: peste 150 persoane.

Majoritatea activităţilor asociaţiei sunt realizate în regim de voluntariat .

Având în vedere că asociaţia nu are o vechime mare, politica internă a asociaţiei s-a orientat în primul rând în pregătirea resursei umane, prin participarea la diferite cursuri de specialitate, precum şi pe dezvoltarea organizaţională.

Pe parcursul anului 2014, Asociaţia “Sansa Ta” a desfăşurat activităţi cu caracter social in Bucuresti, Ilfov si in alte 10 judete din Romania, a continuat şi dezvoltat parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă si avem in lucru cereri de  finanţare pe diferite proiecte către diverşi finanţatori interni şi externi, a participat la programe de dezvoltare organizaţională derulate de societatea civilă.

Indicatori calitativi si cantitativi:
49 de persoane (membri si colaboratori) specializate pe anumite domenii;
Baza de date cu voluntarii  ONG-ului ;
Strategia  de dezvoltare a ONG-ului pentru perioada  2014-2017
Plan de implementare a Strategiei de Dezvoltare
La sfârsitul anului pentru care se face raportarea, s-a realizat imbunatatirea promovarii asociatiei pe pagina de facebook a asociatiei www.facebook.com/asociatiasansata.ro.

Tot pentru promovarea si mediatizarea activitatii ONG-lui s-au realizat materiale de promovare (afise, orare, carti de vizita, orare scoalre, veste, etc. Pentru o cat mai buna identificare a nevoilor comunității, s-au facut cursuri de formare profesionala pentru beneficiarii asociatiei.

1. ”Sa Construim Sperante Impreuna”

In cadrul proiectului Sa construim Sperante impreuna, Asociatia Sansa Ta, a reusit sa renoveze locuinte la 3 familii aflate in dificultate (Familia Marsavela, Stan Alexandra si Burtea), de asemenea au fost ajutate inca doua familii sa fie conectate la curent electric si alte 3 familii au primit mobilier, pentru 3 camere de locuit.

Prin acest proiect se mai urmăreste in 2015, construirea de adaposturi pentru tinerii care parasesc centrele de plasament, pentru inceput in Bucuresti si Ilfov, printr-un program de dezvoltare organizaţionala, elaborarea unei strategii, organizarea si participarea la o serie de cursuri de formare profesionala, stabilirea si dezvoltarea unor relaţii de parteneriat cu autorităţile locale in vederea rezolvării problemelor comunităţii si formarea deprinderilor de viata independenta a beneficiarilor.

Bugetul total al proiectului a fost de 500 Euro.

Proiectul pentru case se deruleaza in perioada anilor 2011-2016, iar in 2011 am demarat acest proiect prin realizarea strategiei asupra beneficiarilor, obiectivelor si modalitatilor de implementare a acestui proiect.

2. ” Campania ”2% E randul tau sa oferi”

Scopul: Conştientizarea populaţie cu privire la reglementările codului fiscal.
- informarea contribuabililor despre facilitatea fiscala 2%
- colectarea de fonduri din impozitul datorat statului de către contribuabili
Beneficiari: persoane aflate in dificultate si care sunt in evidenta noastra. In prezent, avem 100 de familii pe care le sprijinim permanent;

Locul de desfasurare: Bucuresti – Ilfov, Iasi, Prahova, Ialomita, Timisoara, Bacau, etc.

Descrierea proiectului: in fiecare an, în perioada februarie - aprilie se desfasoara aceasta

campanie de informare a populaţiei cu privire la facilitatea fiscală de direcţionare a 2% din impozitul pe venit, datorat statului unor organisme care sunt stipulate în legislaţia de specialitate (ONG-uri, fundaţii, bisericii, companii, persoane fizice, juridice).

Perioada de derulare: februarie-aprilie 2014

3. Proiectul ” O Sansa Calda”

Scopul: Identificarea si mobilizarea celor care traiesc pe strada, susţinerea comunităţilor de oameni ai strazii (copii, tineri, batrani, familii cu copii).

Beneficiari: Persoanele fara adapost din Bucuresti si Ilfov

Linkul de mai jos, va ajuta sa vizionati cateva din imaginile campaniei ,,O sansa calda,,.

Parteneri: Fratelli, Scoala Mark Twin, scoala nr 17, persoane fizice si juridice, Asociatia Studentilor Amicus, RVS, Fundatia pentru Sanatate Orhideea Spa, Kaufland, Mega Image, Restaurantul Potcoava, La Nicolai, IT Galxi, Antena 1, Fundatia Pretuieste Viata, etc.

Locul de desfasurare: Bucuresti, Gara de Nord – loc in care tranzitul de oameni este cel mai mare, vin oamenii cei mai saraci din toata tara.
Descrierea proiectului: colectarea de fonduri pentru realizarea de pachete si oferirea de hrana calda, pentru un numar de 500 de oameni ai starzii.
- S-au colectat alimente si haine de la companii si persoane fizice, prin mediatizare, si impreuna cu voluntarii au fost distribuite la peste 500 de persoane fara adapost.
Perioada de derulare:  ianuarie – noiembrie 2014

Bugetul proiectului: 3000 euro

4. Proiectul “Tabara din Viata Ta”

Scopul: Dezvoltarea unor deprinderi de viata.

- sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia copiilor din centrele de plasament si din familii devaforizate, in vedere prevenirii abandonului scolar, dar si cresterea increderii in propiile forte, deprinderi de viata independenta;
- colectarea de fonduri pentru a trimite copiii din centrele de plasament in tabere de vara;

• 5 copii au avut sansa sa se dea cu parapanta, oferit de paramania din Brasov.

Beneficiari: 20 de copii - cazuri sociale si dintr-un centru de plasament;
Parteneri:
- RINF, IT GALAXI, Centrul de parapanta Paramania, FRATELI,COMPLEXUL MOECIU, ASOCIATIA CAMPIONI VIETII, RIN GRAND HOTELS, CONCELEX, ORHIDEEA SPA.

Linkul de mai jos, va ajuta sa vizionati cateva din imaginile proiectului ,,Tabara din viata ta,,.

Copii cu rezultate bune la invatatura au beneficiat de o tabara de vara pentru adolescenti; acestia provin din centrele de plasament sau familii sarace, avand astfel posibilitatea de a cunoaste oameni si locuri noi si fiind stimulati de a invata bine in continaure, pentru a fi inclusi in societate.
Perioada de derulare: 19-24 august 2014

Beneficiari: 20 de copii; Bugetul proiectului: 4000 lei.

Proiectul ,, Fotografia Ta,, a continuat si in 2014.

10 familii au avut sansa sa primeasca o poza de familie, franturi de amintire de viata. Din cauza saraciei, exista oameni care nu au posibilitatea sa isi pastreze amintiri printate, o fotografie poate insemna viata si speranta pentru ei.

In parteneriat cu HP Romania, acest proiect aduce bucurie in multe familii sarace.

6. Proiectul “Bucuria Copilariei”

La acest proiect au beneficiat peste 700 de copii din familii devaforizate si din centre de plasament, de reeducare, scolii, case de cultura.

• 50 de copii au avut acces gratuti la parcul acvatic din Bucuresti “Water Park,” cu sprijinul RIN Grand Hotel;

• 40 de copii din centre de plasament familii defavorizate, in luna iulie 2014, au avut acces gratuit la Aventur Park din Cernica;

• 2 scolii au fost dotate cu calculatoare in parteneriat cu Ateliere fara frontiere, beneficiaza in prezent 300 de elevi, dotarea unei Sali de calculatoare a unui centru de reeducare din Tg Ocna, 150 de adolescenti beneficiind in prezent de aceste echipamente, dotare unui centru de zi din comuna Vizuresti, aici 150 de copii beneficiaza in prezent de acces la calculator.

• 30 de copii au beneficiat cu sprijinul primariei Buftea, de intrarea gratuita la Patinuoar.

• 20 de copii au beneficiat de o zi la SPA cu sprijinul Orhideea Spa

• 6 copii sau plimbat cu autobuzul cu etaj, au facut un tur al bucurestiului.

Valoarea sponsorizarii a fost in valaore de 5000 euro.

7. Proiectul ,,Nimeni nu este perfect, dar o echipa poate fi”

Realizarea unei baze de date de voluntari intrucat ne dorim sa mobilizam cati mai multi voluntari pentru implementarea proiectelor noastre. In anul 2014 s-au inscris peste 100 de voluntari noi.

In anul 2014, au continuat parteneriatele cu diferitele instituţii din municipiul Bucuresti si Ilfov pentru campania de voluntariat

8. Campania Zambetul din cutie

Acest proiect s-a derulat in 14 judete din tara, de la 1 octombrie la 22 decembrie 2014, avand urmatoarele obiective:
• Mobilizare a peste 6000 de copii din Bucuresti, pentru a sprijini cu cadouri de Craciun peste 6000 de copii farte saraci din 14 judete ale tarii, selecate pentru 2014;

• Sustinerea unui concert umanitar in cadrul campaniei Zambetul din cutie;

• Parteneriate publice-private in vederea implementarii acestui proiect, prin intocmirea de protocoale (ex. Parteneriat intre Asociatia Sansa Ta si Institutul Scolar al Municipiului Bucuresti, Antena 1, Romaero Baneasa);

• Colectarea a peste 6000 de cutii de la copiii implicati in proiect din cele 34 de scolii si depozitarea acestora la Romaero Baneasa;

• Mobilizare companiilor si media, in vederea realizarii acestui proiect.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar a Municipiului Bucuresti, Baneasa Cinema City, Observator, Orhideea Spa, primarii locale din cele 14 judete ale tarii, primaria sectorului 3, IT Galaxi, Federatia de Fotbal Corporatist, Blythswood România.

9. Rechizite pentru viiotrul tau

Peste 200 de copii aflati in dificultate au primit in anul 2014 rechizite scolare si haine. Dorim prin acest proiect, sa prevenim abandonul scolar din randul copiilor care nu isi permit sa isi cumpere rechizite.

10. Pentru o viata mai curata

Peste 50 de familii au primit produse de igiena personala si de casa, cu sprijinul oamenilor cu suflet.

3 copii au fost ajutati sa ajunga la consultati medicale gratuite la spitalul Grigore Alexandrescu, in vederea interventiilor chirugicale, famiilie ne avand posibilitatea de a merge cu ei la spital.

Bugetul proiectului: 2000 euro.

11. Adopta un copil la distanta

In cadrul acestui proiect 5 copii au avut sansa sa fie selectati pentru a beneficia de sprijin material din partea unor familii care ii ajuta la distanta.

12. O sansa pentru fiecare familie

In luna martie 2014, in cadrul proiectului ,,O sansa pentru fiecare familie,, 30 de copii si 30 de parinti au beneficiat de cursuri de formare, tinute de profesionisti in domeniul, de Prim Ajutor, curs oferit de Crucea Rosie, cursuri de bucatarie, Educatie sexuala si educatie financiara, Bunele maniere.

In colaborarea cu Fundatia The Door, care ne-a pus la dispozitie spatiu pentru a ne desfasura cursurile destinate copiilor si familiilor aflate in dificultate. Copii si parintii au aratat un interes pentru aceste cursuri, au fost realizate dialoguri cu copii si parintii despre importanta educatiei a socializarii pozitive, a cunoasterii interpersonale si respectul reciproc.

13. Proiectul Cupa Sansa Ta,

Conform parteneriatului cu Fundatia The Door, am efectuat activitatii sportive cat si educationale, au beneficiat de acest proiect 40 de copii din familii sarace si din centre de plasament.

Cupa "Sansa Ta" prima editie a fost un succes, s-a desfăşurat în beneficiul copiilor din centrele de plasament şi din familii aflate în dificultate din Bucureşti, Ilfov si judeţul Dâmboviţa.

Partenerilor pentru sustinerea acestui eveniment.
Asociatia de Fotbal Corporatist, Niro Investiment Grup, Kaufland, IT Galaxi, Rinf, E- boda, Asociatia Campionii Vietii, Centrul The Door, Pizza Hut, Coco Bongo, Tymbark, Rin Hotels, Adidas, Orhideea Spa, Clubul junior Dinamo, Biokinetik, Aqua Carpatica, Crucea Rosie sector 1, Ambulanta Bucuresti, Firma de trofee ,,Leonte,, Editura Paralela 45. Media: Antena 1, Pro Tv, Dolce Sport si Digi Sport, comunicatedepresa.ro.

Prin acest eveniment, s-a dorit ca micuții din centrele de plasament și cei din familii nevoiașe să poată uita pentru o zi de greutăți și să se poată bucura de activități recreative împreună cu alți copii.

Nr de proiecte 2014: 13

Buget proiecte in valoare de aproximativ: 15000 euro

Total beneficiari: 7000 persoane

Total beneficiari permanenti: 350

Multumim tuturor sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si voluntarilor pentru implicare!